Ohjeita ratsastajalle

-Kerrothan, kuinka kokenut ratsastaja olet itse ja kuinka kokeneita ovat mahdolliset muut kanssasi tulevat ratsastajat. Ole rehellinen ja realistinen, näin varmistamme turvallisen ja onnistuneen ratsastuskokemuksen.

-Kokenut ratsastaja hallitsee hevosen kaikissa normaaleissa askellajeissa (käynti, ravi ja laukka) ilman ohjeistusta ja kovemmassakin vauhdissa. Hänellä on hyvä tasapaino ja ratsastuksen teknisemmätkin vivahteet ovat hallinnassa. Töltin ratsastukseen neuvomme kyllä mikäli siitä ei ole kokemusta. Ratsastaja osaa itse varustaa hevosen ilman ohjeistusta.

-Aloittelijaksi lasketaan kaikki muut

-Kuuntele tarkasti ohjeet ja kysy tarvittaessa lisää, tyhmiä kysymyksiä ei ole.

-Ryhmässä toimitaan vähiten ratsastaneen ehdoilla.

-Pyrin tekemään retkistä mahdollisimman turvallisia. Ohjaajalla on voimassa oleva ensiapukoulutus ja tallilla on turvallisuussuunnitelma.

- Ala-ikäraja maastoihin on 16 v.

-Ratsastajan painoraja on n.90 kg. Painorajaan vaikuttavat ratsastajan tasapaino ja taidot. Hevosen selkään tulisi kuitenkin päästä itsenäisesti.

-Tallilta voit lainata ratsastuskypärän. Talvella kypärän alle tarvitset kypärämyssyn tai ohuen, tupsuttoman pipon. Muuten oletamme, että ratsastajalla on keliin sopivat ratsastusvarusteet omasta takaa.

-Pukeudu säänmukaisesti, erityisesti sormet ja varpaat palelevat helposti. Hiertämättömät, joustavat housut ja kannalliset, tukevat kengät ovat sopivat. Sadesäällä sadevaatteet ovat tarpeen.

-Pakkasraja on -15 kahden tunnin ja lyhyemmille ratsastuksille, -10 pidemmille retkille. Jos pakkasta on liikaa, soitan ja perun retken, pakkaslukemat kun voivat vaihdella paikallisesti paljonkin.

-Retket tulee perua ajoissa, viimeistään kaksi päivää ennen varausta. Näin tarjoat jollekin toiselle mahdollisuuden päästä mukaan. Peruuttamattomasta tai myöhään perutusta retkestä joudun perimään täyden hinnan. Sairastapauksissa maksua ei peritä.

-Ukkosen tai kovan tuulen sattuessa retki voi peruuntua. Mahdollisuuksien mukaan pyrin tarjoamaan uuden retken tilalle.

-Alkoholin vaikutuksen alaisena et voi ratsastaa.

-Asiakkaat on vastuuvakuutettu tallin puolesta, tapaturmavakuutus olisi suositeltava olla omasta takaa.

-Kaikki toiminta tapahtuu varausten perusteella, ilmoitathan tulostasi etukäteen.