Ohjeita ratsastajalle

-Kerrothan, kuinka kokenut ratsastaja olet itse ja kuinka kokeneita ovat mahdolliset muut kanssasi tulevat ratsastajat. Ole rehellinen ja realistinen, näin varmistamme sinulle ja ryhmällesi turvallisen ja onnistuneen ratsastuskokemuksen.

-Kokenut ratsastaja hallitsee hevosen kaikissa askellajeissa (käynti, (töltti), ravi ja laukka) ilman ohjeistusta ja kovemmassakin vauhdissa. Hän osaa itse varustaa hevosen.

-Aloittelijaksi lasketaan kaikki muut

-Kuuntele tarkasti ohjeet ja kysy tarvittaessa lisää, tyhmiä kysymyksiä ei ole.

-Ryhmässä toimitaan vähiten ratsastaneen ehdoilla.

-Pyrin tekemään retkistä mahdollisimman turvallisia. Ohjaajalla on voimassa oleva ensiapukoulutus ja tallilla on turvallisuussuunnitelma.

-Alle 12-vuotiailta vaaditaan aiempaa säännöllistä ratsastuskokemusta ja mielellään tuttu aikuinen mukaan. Hevonen tulisi hallita kaikissa askellajeissa.

-Ratsastajan painoraja on n.90 kg. Painorajaan vaikuttavat ratsastajan tasapaino ja taidot. Hevosen selkään tulisi kuitenkin päästä itsenäisesti.

-Tallilta voit lainata ratsastuskypärän. Talvella kypärän alle tarvitset kypärämyssyn tai ohuen, tupsuttoman pipon.

-Pukeudu säänmukaisesti, erityisesti sormet ja varpaat palelevat helposti. Hiertämättömät, joustavat housut ja kannalliset, tukevat kengät ovat sopivat. Sadesäällä sadevaatteet ovat tarpeen. Joitakin sadeasuja on tallilla.

-Pakkasraja on -15 kahden tunnin ja lyhyemmille ratsastuksille, -10 pidemmille retkille. Jos pakkasta on liikaa, soitan ja perun retken, pakkaslukemat kun voivat vaihdella paikallisesti paljonkin.

-Retket tulee perua ajoissa, viimeistään kaksi päivää ennen varausta. Näin tarjoat jollekin toiselle mahdollisuuden päästä mukaan. Peruuttamattomasta tai myöhään perutusta retkestä joudun perimään puolet hinnasta. Sairastapauksissa maksua ei peritä.

-Ukkosen tai kovan tuulen sattuessa retki voi peruuntua. Mahdollisuuksien mukaan pyrin tarjoamaan uuden retken tilalle.

-Alkoholin vaikutuksen alaisena et voi ratsastaa.

-Asiakkaat on vastuuvakuutettu tallin puolesta, tapaturmavakuutus olisi suositeltava olla omasta takaa.

-Kaikki toiminta tapahtuu varausten perusteella, ilmoitathan tulostasi etukäteen.